Menu

cursus 

Cursus  Interieur Styling & Ontwerp  : Binnenhuisarchitectuur / Projectinrichting / coaching on the job
Ben je altijd al je interieur aan het veranderen?
Volg je graag de huidige trends op woongebied?
Zou je ook voor anderen aan de slag willen gaan met zijn / haar interieur ?
Wil je je talenten en creativiteit ontwikkelen en professionaliseren?
Dan is deze cursus beslist iets voor jou . ( nb. ervaring of tekenvaardigheden zijn niet vereist )

PROEFLES : het is altijd mogelijk om kosteloos een proefles te volgen.  Heb je hier belangstelling voor stuur dan een mail naar Tax@upcmail.nl of geef dit aan op onderstaand contactformulier. 

Cursus interieur Styling & Ontwerp Binnenhuisarchitectuur

In 10 lessen van 2, 5 uur komen de volgende onderwerpen aan bod: styling, kleurenplan, moodboard, PVE,  plattegrond en perspectief tekenen, indeling, inrichting, menselijke maat , creativiteit. In kleine groepjes werken we  aan  diverse opdrachten. Tijdens de cursus kan er ook aandacht worden besteed aan  ver( bouw ) plannen of styling vragen  betreffende je eigen woning / bedrijf.  We werken  ( bewust ) handmatig om  de ontwerpvaardigheden eigen te maken . Vervolgens kan naar eigen voorkeur een keuze voor een tekenprogramma worden gemaakt. Dit is niet verplicht.  De lessen zijn in 1 x per 14 dagen op vrijdagochtend van 10.00 - 12.30 ( andere dag / avond is ook in overleg mogelijk, geef je voorkeur aan op het contactformulier ). De kosten bedragen € 330,00 voor 10 lessen en 1x extra inhaalles aan het eind van de cursus.  

Vervolgcursussen en examen :

Ben je enthousiast geworden en wil je door gaan dan kun je de vervolgcursus ( halfgevorderden ) van 10 lessen volgen en afsluiten met het laatste deel van 10 lessen ( gevorderden ) . Na 30 lessen heb je voldoende vaardigheden / tools om zelf aan de slag te gaan.  Vrijblijvend kun je de 30 lessen afsluiten met een examen: interieur stylist of het vakdiploma binnenhuisarchitectuur  (  er zijn 2 landelijke erkende examenburo's, de kosten zijn per buro verschillend  )  .  Het examen bestaat uit een theorie gedeelte ( flex examen op locatie ) en een praktijkopdracht ( deze kan of online ingeleverd of dmv presentatie op locatie , afhankelijke van de keuze van het examenburo.  Dit geldt ook voor het al dan niet mee tellen van het portfolio ( van alle opdrachten van de cursus, waarbij het vooral gaat de ontwikkeling / vordering te laten zien . Het portfolio telt 25 %  mee.  De laatste 4 a 6 lessen  tijdens de cursus werk je in de les aan de examen opdracht. ( deze bestaat uit een compleet ontwerp met  alle onderdelen voor een woning die tijdens de cursus aan bod zijn gekomen ) .

Cursus Interieur Styling & Ontwerp  Projectinrichting/projectarchitectuur  :  
In 10 lessen van 2, 5 uur nemen we een kijjkje in de keuken van de projectinrichting/architectuur  en wordt gewerkt aan opdrachten vanuit  retail, onderwijs, cultuur instellingen, horeca en kantoren.  Het  accent ligt op het bedenken van concepten  ( creatieve proces ) en ontwerpen van indeling, inrichting en materialisering. We werken vanuit fictieve maar ook bestaande situaties . De lessen  ( 1 x per 14 dagen ) zijn dan ook regelmatig op locatie. De cursus bestaat uit 3 x 10 lessen. en de kosten zijn € 330,00 voor 10 lessen en 1x inhaalles aan het eind van de cursus .

Vervolgcursussen en examen :

Je kunt de basis cursus vervolgen met de 2e serie 10 lessen ( halfgevorderden ) en afronden met de 3e serie van 10 lessen ( gevorderden ) . Vrijblijvend kun je deze 30 lessen afsluiten met een examen : vakdiploma projectarchitectuur bij een landelijk erkend examen buro. Er is geen theorie examen maar wel een praktijk examen opdracht waar je de laatste 6 lessen tijdens de cursus aan kunt werken. Deze opdracht moet je presenteren op locatie . En ook het portfolio van de gemaakte opdrachten tijdens de cursus telt voor 25 % mee.  De kosten voor het examen worden door het examenburo in rekening gebracht. Als de opdracht met een voldoende wordt afgerond ontvang je het  vakdiploma projectarchitectuur.

NIEUW : korte cursus interieurstyling "lessen op locatie 

vanaf april 2020 start een  6 delige cursus : 1 x per 14 dagen les op locatie in het centrum van Nijmegen . De opdrachten gaan over kleur/ compositie/ styling/ design/ materialen / moodboards .  We starten met koffie, dan wordt de opdracht uitgelegd en gaat iedereen op locatie aan de slag  ( individueel of samen ) .Daarna wordt het resultaat  gezamenlijk besproken en de opdracht afgerond . De kosten bedragen € 200,00 . Je hoeft niets mee te nemen behalve een mobiel of digitale camera.  Voorkeur voor een dagdeel ochtend of middag graag aangeven bij inschrijving.

 

WORKSHOP '' Eigen woning " intererieur styling & ontwerp  

Ga je verbouwen of verhuizen en heb je geen tijd voor een cursus maar wil je specifiek voor jouw woning advies voor bv de indeling, inrichting, kleur, verlichting, materialisering : dan is het mogelijk een workshop te volgen van een halve dag bv van 13.30 - 17.30 uur ( dag en tijden in overleg, weekend ook mogelijk ) Hierin kunnen we bv een sfeercollage maken, een indeling plan voor de plattegrond ( graag bestaande plattegrond mee nemen ) , een verlichtingsplan, kleuren  en materiaalkeuze bespreken.  Deze workshop is ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar ( bv voor de slaapkamer of chillruimte) . De kosten voor deze prive workshop zijn  360,00 incl. huur van de locatie voor de workshop.  Behalve de plattegrond hoef je niets mee te nemen, alle materialen, diverse tijdschriften/woonbladen zijn aanwezig en uiteraard wordt er gezorgd voor koffie, thee, lekkers.  

INFORMATIE / STARTDATA :  stuur een mailtje via ons contactformurmulier van Blok 72 voor de mogelijkheden. 

Docent : Birgit Tax interieur ontwerper en beeldend kunstenaar  ( CRKBO geregistreerd docent )

Locatie: "in de oude werkplaats " 2e oude Heselaan 121   Nijmegen   ( 5 min van station, gratis parkeren 10 min lopen van centrum )

Startdata: Jan/ febr en sept/ okt. Maar tussendoor instromen is  ook mogelijk . Of volg een gratis proefles !